Je tu jar..

..súhlasím že ešte nie tak celkom, ale keď je už teplejšie ako v zime a počujem vtáčiky, tak je to jasné.
Za chvíľu zakvitnú liesky a bude čas na jeden z postrekov ktoré ešte nemám odvahu vynechať v záujme zachovania životaschopnosti šľachtených broskýň a nektáriniek.
Ale dnes som chcel iné, sľúbil som špecialitu, tu je: rukola zo dňa 07.01.2017 teplota: vonku -11 °C
túto výbornú rastlinku len tak niečo nezastaví, aspoň v skleníku
Jasné, nie je to na predávanie, asi ani na nedeľný šalát, ale poteší. Toto bola povedzme posledná úroda a prvá prišla cca 28.02.2017 a verím že nebyť tých mrazov pod -15 °C tak zbieram celú zimu.
v ruke mám aj čerstvú cibuľku, oregano, šalviu a yzop, všetko výborné na oživenie zimných cestovín
Ďalšie zaujímavosti: mrkva síce neprežila dlhodobé vyše -20 °C mrazy, ale petržlen je doslova čerstvý:
v pozadí za hroznom naľavo petržlen, do pozornosti dávam aj pekingskú kapustu ktorá vyzerá tiež k svetu
Bez rezu (klik rez/rez na klik, po slovensky čapík) to pri tomto type pestovanie nejde, tak jeden prípad pred a po (to pred - veľa veľkých letorastov/prírastkov/dreva spôsobené minuloročným priestorom na rast dreva bez zaťaženia stromu plodmi po jarných mrazoch a takmer totálnej skaze kvetov)
odroda Sírius na podpníku M26


Toľko na dnes, prajem všetkých veľa chuti na prírodu..


Komentáre

Obľúbené

taj či (čuan), tai chi (chuan), taj ji (juan/quan)

Ja (aj Ty) a naše buriny

Bylinky/byliny stručne, užitočne.. priebežne aktualizované..